Mobilfrykt på fly

De tolv indiske passasjerene på North West Airlines flygning fra Amsterdam til Bombay onsdag, blir i dag løslatt. De tolv hadde med seg et stort antall mobiltelefoner, bærbare PC-er og harddisker på flyet. Da flyet tok av skal de ha snakket i mobiltelefon og sendt mobiltelefoner mellom seg, noe som førte til at andre passasjerer ble urolige.

Mennene skal angivelig heller ikke ha etterkommet anmodninger fra flypersonalet, og dermed var det gjort. Eskortert av to jagerfly gjorde DC 10-en vendereis, og tilbake i Amsterdam ventet politiet på de tolv.

Utenfor mistanke
Nå er mobiltelefonene undersøkt, og politiet har ikke funnet fnugg av tegn som tyder på at de tolv skal ha hatt planer om å foreta seg noe dramatisk.

Nederlandske påtalemyndigheter mener likevel det var riktig å pågripe de tolv. – De hadde nok elektronisk utstyr til å utløse en eksplosjon, sier en talsmann for påtalemyndigheten, i følge Al Jazeera. 

Episoden viser en voksende skepsis til mobiltelefoner på fly. Det kan være verd å merke seg for den som liker å sette mobilen i "flight modus" og spille spill under overfarten. Vier du mobilen for stor oppmerksomhet risikerer du trøbbel.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen