Mobilen smitter PC-en

Det nye viruset har fått navnet CARDTRP.A, og er i stand til å infisere og ødelegge mobiler som benytter Series 60-grensesnittet. Blant disse finner vi nyere smarttelefoner som for eksempel Nokia 6680 og 6681.

Viruset sniker seg inn på mobiltelefonen, enten via blåtann eller ved at du laster det ned via internett.

Når viruset er på plass i telefonen, begynner det å overskrive systemfiler på telefonen, i tillegg til å kopiere skadelige filer over på E-disken, som vanligvis representerer minnekortet til telefonen.

Når brukeren oppdager at minnekortet er infisert, ville den mest naturlige reaksjonen være å ta kortet ut av mobiltelefonen og inn i minnekortleseren til PC-en, for deretter å forsøke å fjerne minnekortets filer ved hjelp av antivirusprogramvaren på PC-en.

Problemet er at de infiserte Windows-filene på minnekortet, som i følge IT-avisen heter Padabot.Z og Rays, øyeblikkelig vil forsøke å kjøre av seg selv, og på den måten snike seg inn på PC-en.

F-Secure forteller imidlertid i en pressemelding av de heldigvis fortsatt har til gode å se Windows-versjoner som tillater at programmer automatisk starter fra minnekort.

Dermed burde den reelle faren for at PC-en din blir smittet av mobiltelefonen være liten.

(Kilde: PC Pro, IT-avisen)

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Kommentarer (4)

Forsiden akkurat nå

Til toppen