Mobilen skal forebygge selvmord

- Ungdom som føler seg nedstemt har en tendens til å unngå psykologer. Utfylling av dokumenter som dagbøker eller spørreskjemaer føles som skolearbeid for dem. Det sier psykolog Sophie Reid fra Murdoch Childrens Research Institute.

Etter å ha funnet det håpløst å overtale ungdommer til å fylle ut slike dokumenter kom hun på ideen om å ta mobiltelefonen til hjelp.

Programvare
Ungdom som kommer inn under prosjektet får laste ned et eget program til mobiltelefonene sine. To ganger om dagen stiller programmet en serie spørsmål. Spørsmålene er av typen ”er du alene, har noe stresset deg nylig og eventuelt hva gjorde du for å takle situasjonen?”

Ut fra svarene skal psykologene kunne vurdere ungdommenes sinnstilstand og avdekke fare for depresjoner.

Målet er å kartlegge hva som kan utløse depresjoner blant ungdom. Om lag 30 prosent av australske ungdommer lider av depresjoner. - Depresjoner kan være et skritt på veien mot selvmord blant unge, og dette er et betydelig samfunnsproblem, sier Reid.

Behandling "på boks"
På sikt håper hun at ungdommen vil kunne bruke mobiltelefonen for å forstå egne sinnsstemninger og hva som utløser dem. Ved depresjoner skal programmet i mobiltelefonen også hjelpe de unge å takle sine depresjoner, skriver Sydney Morning Herald.

 

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Forsiden akkurat nå

Til toppen