Mobilen kan bli gratis

I dag er det kun mobiloperatørene som spytter i noen ekstra kroner når du skal kjøpe deg mobiltelefon, men i fremtiden tror Google-sjef Eric Schmidt mobiltelefoner blir gratis for alle som godtar å se reklame som betaling.

Multimedia
Schmidt tror vi kommer til å gå vekk fra dagens mobiltelefoner, og begynne å bruke såkalte multimedia computere i langt større grad.

Han tror vi kommer til å bruke de nye mobilene i åtte til ti timer hver dag til snakking, teksting og surfing på Internett, og at reklame vil finansiere mobiltelefonene våre.

- Din mobiltelefon burde være gratis. Det gir bare mening at subsidiene burde øke etter hvert som annonsering øker på mobilen, sier Schmidt til Reuters.

Google eksperimenterer
Det er ikke overraskende at uttalelsen kommer fra akkurat Schmidt. Google er nemlig et av selskapene som eksperimenterer på å overøse mobiltelefoner med reklame – både tekst, video og bilder.

I Japan er et allerede populært å se på TV og handle på mobilen, og her har Google kommet godt i gang med markedsføring og reklame på mobilen.

Gir ikke bort
Allikevel har ikke Google planer om å gi bort mobiltelefoner til hvermannsen, og Schmidt kjenner ikke til at verken mobilprodusenter eller operatører har direkte planer om dette.

Allikevel tror Schmidt at en kombinasjon av subsidier og reklame vil gjøre mobiltelefonen gratis eller i alle fall svært, svært billige i løpet av kort tid.

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Forsiden akkurat nå

Til toppen