Mobilen for farfar

Det produseres mange mobiltelefoner for de med spesielle behov. Vi har allerede fortalt om mobiltelefonen for døve, og mobiltelefonen for barn. Sveitsiske Emporias siste telefon skal gjøre det enklere å ringe for den eldre garde.

Telefonen heter EmporiaLife, og er spesialtilpasset eldre mennesker. EmporiaLife har kun de nødvendigste knappene, som i tillegg er ekstra store. Skjermen skal være enkel og oversiktlig. I følge Mobileburn er telefonen designet med tanke på at den skal brukes mest i sammenfoldet format.

EmporiaLife har en stor rød nødknapp på baksiden. Denne kan forhåndsprogrammeres, slik at mormor enkelt kan ringe etter hjelp hvis hun faller på isen og ikke kommer seg opp.

Det er mulig å bytte ut telefonens batteri med vanlige AAA-batterier. Med en ekstra pakke batterier i lommen er man dermed sikret fra å gå tom for strøm på en god stund. Ekstra høye ringetoner skal sørge for at til og med syvende far i huset får med seg at telefonen ringer.

EmporiaLife er litt større og tyngre enn andre skyvbare telefoner på dagens marked, og måler 11, 2 x 5,5 x 2,0 centimeter. Vekten er på 155 gram. Hvile- og taletiden er på henholdsvis 200 og 3 timer. Produksjonen av EmporiaLife starter denne måneden. Selv om telefonen har støtte for GSM-båndene som brukes her i Norge, er det usikkert om vi kommer til å se EmporiaLife i norske butikkhyller.

(Kilde: MobileBurn, Gizmodo)

Kommentarer (2)

Forsiden akkurat nå

Til toppen