Mobilen får touchpad

Stryk fingeren langs kanten på mobiltelefonen når du vil scrolle, justere volum eller bla i kontakter. Tegn tall og bokstaver med fingeren, før en musepeker over skjermen som om du satt på en bærbar PC med touch pad. Synaptics er klar med løsningen som nå omsider bygges inn i en mobiltelefon.

Det kommer neppe som noen stor overraskelse at det er koreanske Samsung som først tar den nye løsningen i bruk. Modellen SPH-V6800 er en slidemobil med et eget navigasjonsfelt under skjermen foran på mobilen.

WLAN
Ved å stryke fingeren opp, ned frem eller tilbake på dette feltet kan brukeren navigere nettsider, adressebok, avtalekalender og andre funksjoner i mobiltelefonen. Feltet brukes også til rask oppkobling mot trådløse nett (802.11b).

Mobiltelefonen selges nå i Korea av KTF. Men forhåpentlig går det ikke klang tid før vi får se lignende løsninger på smarttelefoner også i Europa. Tungvint navigering er en av de største svakhetene ved operativsystemer som Series 60 og Windows Mobile for smarte mobiler.

Staving
Løsningen fra Synaptics betår av en tynn sensor som også kan plasseres bak de tradisjonelle tastene på en mobiltelefon. På bildet ser du et eksempel på hvordan tekstmeldinger kan skrives for hånd ved at fingeren strykes over tastene og tegner bokstaven du ønsker.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen