Mobil-TV stort på IFA

(IFA-Berlin/Mobilen.no): Det er fortsatt uklart hvilken standard som vil bli valgt for digitalt bakkesendt TV til mobile enheter i Norge. Kampen står mellom DVBH og DMB. I øyeblikket ser det ut til at DVBH, som er en mobiltilpasset versjon av DVB, leder med et hestehode.

Produseres nå
Uansett hvilken standard som blir valgt, så er telefonene allerede satt i produksjon. I Tyskland kan man i dag ta inn etersendt digital-TV, og IFA 2005 er ful av DVBH-mottakere bygget inn i alt fra digitalkamera til mobiltelefoner.

Og det er ikke bare mobiltelefonprodusenter som Samsung og LG som ser hvilken vei dette bærer. Også operatører og TV-selskaper viser frem løsninger som gir deg direktesendt TV av bra kvalitet (i alle fall teknisk) rett i lomma.

Kvalitet
Med høyoppløste skjermer blir bildekvaliteten på sendingene overraskende god. Selv de små mobilskjermene er nå av så god kvalitet at vi fint kan lese teksting og følge med på det som skjer i en ishockeykamp.

I Norge er det foreløpig ikke mulig å se TV-sendinger av denne typen. I stedet må vi streame innhold over mobilnettet, og betale skyhøye overføringsavgifter. Så får vi håpe at ting utvikler seg også her på berget, og at vi snart får digital-TV på mobilen også i dette landet.

En løsning som kan gi oss mobil-TV raskere er overføring av DMB-signaler i DAB-nettet (Digitalt bakkenett for radio). Da spørs det hvor lang tid det tar før kringkastingslisensen innhenter mobilen også.

 

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen