MMS til hustelefonen

MMS, eller Multimedia Messaging System som dets hele navn er, har blitt den nye slageren innen mobiltelefoni det siste året. Antallet MMS-telefoner som selges er ventet å overgå tallet telefoner som ikke har MMS om kort tid. Nå vil dessuten Tyskland få det første MMS-kompatible fastnettabbonementet i verden.

Det er det tyske selskapet ITENOS som vil levere tjenesten, som er ment for den yngre delen av befolkningen. Allikevel sier ITENOS at de også vil komme med skreddersydde abonnementer for andre typer brukere, som for eksempel eldre eller bedrifter.

Selskapet LogicaGMC, som har utviklet løsningen for MMS på fastnettet, følger utviklingen nøye. De mener deres løsning er noe flere teleselskaper burde melde interesse for, og mener også at mobiltelefoni og fasttelefoni vil bli sveiset sammen ytterligere i fremtiden.

Foreløpig finnes det ingen fasttelefoner som støtter MMS, men Siemens og Alcatel jobber med trådløse terminaler som trolig vil bli sluppet samtidig med ITENOS sin MMS-tjeneste i Tyskland. Isåfall er det også snakk om noen av de første trådløse fasttelefonene med fargeskjerm på markedet.

Hva ITENOS sitt abbonement kommer til å koste er usikkert. Om en lignende tjeneste kommer til Norge noen gang gjenstår å se, men teleselskapenes MMS-kampanjer denne sommeren viser ihvertfall tydelig at de har interesse for MMS.


relaterte nyheter

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Forsiden akkurat nå

Til toppen