Minnepinnen som jakter på virus

Minnepinner får stadig vekk mer funksjonalitet, med mer eller mindre nyttige funksjoner som fingeravtrykkleser, elektronisk papir og kamera.

Koreanske Iocell vil tydeligvis være med på moroa, og har nå lansert en minnepinne med en funksjon som i lengre tid har vært etterspurt av enkelte - nemlig integrert antivirus-programvare.

Virusbeskyttelsen er lagret i en skjult partisjon av pinnens flashminne. I tillegg til å beskytte mot virus beskytter den også mot annen uønsket programvare som spionprogrammer. Den oppdaterer automatisk virusdefinisjonene fra Internett når den er koblet til en PC, og kan også benyttes til å finne virus på en tilkoblet PC eller ekstern disk.

Programvaren vil selvsagt tilby både sanntidsbeskyttelse og mulighet for å søke gjennom bestemte mapper eller partisjoner. Ifølge Iocell vil ikke programvaren komme i konflikt med allerede installert antivirus-programvare på PC-en.

Den benyttede programvaren er fra Hauri, en heller ukjent asiatisk programvareleverandør. Hvis du vil se en grafisk forklaring av hvordan beskyttelsen fungerer, ta en titt her.

Minnepinnen har fått navnet VaccineDrive, og leveres i versjoner fra 128 MB til 2 GB. Tilgjengelighet og pris er ikke kjent.

(Kilde: Aving)

Kommentarer (9)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen