Miniprojektor for mobil

Under IFA-messen i Berlin viste Toshiba frem sitt siste sprell. Den japanske produsenten har utviklet en bitteliten projektor som med et par enkle grep kan kobles til en bærbar datamaskin eller en mobiltelefon. Dermed er det bare å putte projektoren i lomma og legge ut på firmatur.

Toshiba LED pocket projector har en størrelse på bare 136 x 39 x 100 millimeter og veier 565 gram. I følge Toshiba har batteriet en levetid på to timer, og trenger tre timer for full opplading. Lommeprojektoren kjører en SVGA-oppløsningen på 800 x 600 punkter og har USB-tilkobling.

Teknologianalytiker James Stewart tror de små projektorene som nå dukker opp på markedet signaliserer en ny trend innen bærbar video. Han tror Toshibas projektor vil appellere til de av oss som ønsker en bærbar måte å se store versjoner av en mobil- eller laptopskjerm.

Støtter 3G-telefoner
I følge Toshiba kan projektoren på en foreløpig ukjent måte kobles til en 3G-telefon. Det er nærliggende å tro at projektoren vil kunne streame for eksempel en TV-sending fra mobiltelefonen via USB, slik at du kan se en større versjon av bildet enn det mobilskjermen kan tilby.

Ved å koble mobiltelefonen til projektoren får du også muligheten til å vise bilder tatt med mobilen på en større skjerm

Projektoren vil dukke opp på markedet i slutten av 2005, og vil ha en prislapp på rundt 1250 dollar.

(Kilder: DigiTimes, NewScientist)

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Kommentarer (1)

Forsiden akkurat nå

Til toppen