'Mine dokumenter' blir bare 'dokumenter'

En slik endring er i utgangspunktet svært liten, men veldig mange vil merke det når Microsoft gir disse mappene nye navn. Med Windows Longhorn vil du ikke lenger få mapper som "Mine dokumenter", "Min datamaskin", "Mine nettverkssteder", "Mine bilder", "Min musikk" og "Mine mottatte filer". Kutt pronomenet, og du har de nye navnene.

Siden Microsofts operativsystemer kjører på mer en 90% av alle verdens datamaskiner, vil nok svært mange merke endringene, selv om det vil få minimalt med innflytelse på hvordan vi bruker datamaskinen. Etter at Microsoft valgte å ta i bruk "Min" som standard prefiks foran alt som kunne relateres til brukeren, har svært mange andre produsenter gjort det samme. Yahoos MyWeb, Googles My Search History og My eBay er alle eksempler som nylig har blitt tatt i bruk.

Professor i lingvistikk, Naomi Baron, sier i et intervju til Seattle P-I at ordlyden er et forsøk på å kapre lojaliteten til en egosentrisk befolkning. Jeg vet ikke om vi, noensinne, reagerte på den måten Microsoft håpte vi ville gjøre, sa hun.

Kilde: Seattle P-I

Kommentarer (14)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen