Mikro fra Samsung

Med det nye minneskortet mener Samsung at de har gjort det mye enklere å integrere utbyttbar minne i de minste mobiltelefonene.

Skikkelig lettvekter
Det nye formatet heter MMCmicro. Målene er 12 x 14 x 1,1 millimeter. Dette er nesten tre ganger mindre enn et RS-MMC-kort, som igjen utgjør omtrent halvparten av et vanlig MMC-kort.

Overføringshastigheten til Samsungs kortstandard er heller ikke den aller verste: 10 MB i sekundet ved lesing og opp til 7 MB per sekund ved skriving.

Minnekortene vil i første omgang komme med kapasiteter på 32, 64, 128 og 256 MB. Samsung kan imidlertid opplyse om at det allerede til sommeren vil komme kort med 512 MB lagringsplass. Enda mer interessant er det at vi i løpet av 2006 kan vente oss et kort med en svimlende kapasitet på 2 GB

Gjerrig på strømmen
En annen fordel med små minnekort er at de er mindre strømkrevende. Samsung sier at minnekortet kun bruker en sjettedel av det andre minnekort bruker av strøm. Kortet behøver en driftspenning på 1,8 eller 3,3 volt. Til sammenligning trenger for eksempel Compact Flash-kort i dag 3,3 til 5 volt.

Vi har per i dag ikke lykkes med å finne ut hva de kommende minikortene vil koste.

Kommentarer (4)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen