Microsoft lover bedre sikkerhet

Windows

Steve Balmer fra Microsoft, har nylig uttalt på en konferanse i New Orleans, at Microsoft lover å forbedre sikkerheten i neste "service pakker" for Windows XP og for Windows Server 2003. Men dette har man hørt før.

Etter en rekke oppdagede sikkerhetshull i Windows, lover Microsoft nå å gjøre noe med saken. Microsoft skal blant annet gjøre noe med måten Windows bruker minnet på. Det er spesielt i forbindelse med såkalte "buffer overruns", at Windows er sårbar. Det er for enkelt for hackere å lure Windows til å godta farlige kommandoer.

Microsoft har også tenkt å forbedre den innebygde brannmuren i Windows, og at den skal bli slått på i utgangspunktet ("by default"). Hvis alle brukere av Windows hadde brukt en aktivert brannmur, ville det trolig å forhindre den store spredningen av ormen "Blaster".

Mange har kritisert Microsoft for å lansere alt for mange patcher. Dette er ikke bare et problem for nettverksansvarlige, men mange brukere aner ikke hvordan en "patch" (sikkerhetsoppdatering) skal behandles.

Brukere med Windows 2000 eller Windows XP kan innstille Windows slik at den installerer oppdateringer automatisk. Se et tips på Windows.no.

(Kilde: msnbc.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen