Microsoft jobber med sosialt søk

Senior produktleder for MSN, Justin Omer, innrømmet at sosialt søk er en av "de store tjenestene" MSN jobber med i år. Navnet på søketjenesten er foreløpig ukjent. Såkalte "sosiale" nettjenester benytter seg av meningen til andre brukere når resultater skal presenteres. Av de mest kjente sosiale nettjenestene i dag, finner man blant annet Digg og Youtube.

MSN jobber også med en søketjeneste for mobiltelefoner, som skal gjøre det mulig å søke ved å sende inn bilder. Da kan du ta et bilde med mobiltelefonen din, sende det til MSN, og få tilbake informasjon om det du ser på. Denne tjenesten har fått navnet Photo2Search, og vil gjøre det mulig å få informasjon om restauranter og landemerker.

Tjenesten har likevel blitt kritisert av noen analytikere. Mukul Krishna i selskapet Frost & Sullivan mener en slik tjeneste vil presentere problemer innen sikkerhet og privatliv. Krishna mener terrorister kan misbruke tjenesten til å få informasjon om terroristmål, eller at pedofile kan ta bilde av barn på gaten og få tilgang til informasjon om dem. Men Krishna understreker også at tjenesten gjerne kan bli svært godt mottatt, dersom den fungerer skikkelig.

Kilde: NewsFactor (via Yahoo)

Kommentarer (3)

Forsiden akkurat nå

Til toppen