Microsoft gir 21 millioner til flomofre

Donasjonen fra Microsoft som selskap blir justert etter hvor mye deres ansatte velger å donere. Microsofts donasjon er på 2 millioner dollar, mens selskapets ansatte til nå har donert 1,5 millioner dollar. Om de ansatte donerer mer, kommer også Microsoft til selskap til å øke sin donasjon.

I en pressemelding skrev Steve Ballmer at våre hjerter går til alle de som har blitt påvirket av denne forferdelige tragedien. Microsoft gjør nå en innsats for å hjelpe regjeringer og hjelpeorganisasjoner i ryddearbeidet gjennom donasjonar, tekniske ressurser og frivillig arbeid.

Også The Bill & Melinda Gates Foundation, stiftelsen satt opp av styreformann i Microsoft, Bill Gates og hans kone Melinda, har donert penger. Flyktningerådet har fått 3,5 millioner kroner herfra, gjennom stiftelsen CARDI, som også består av hjelpeorganisasjoner i USA, Nederland og Danmark.

På verdensbasis er det nå samlet inn over 3 milliarder kroner til flomofrene. FN sier at det er behov for mer enn 10 milliarder kroner, ifølge NRK. Til nå har norske hjelpeorganisasjoner samlet inn over 100 millioner kroner. De siste tallene indikerer at 134 000 mennesker er omkommet, der Indonesia, Sri Lanka, India og Thailand er hardest rammet.

Om du ønsker å donere penger til flomofrene, kan du gjøre dette blant annet hos Røde Kors.

Kilder: Microsoft, Flyktningerådet, NRK

Kommentarer (18)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen