Microsoft frykter Linux

  • Endret
I en interne e-post til sine ansatte gir Steve Ballmer utrykk for en bekymring ovenfor Linux. Han mener at billige ikke kommersielle programmer, som Linux er en trussel for hele industrien. Microsoft som tidligere bare har ledd av åpen kilde kode programmer, mener at IBM sin satsning på Linux er mye av grunnen til Microsoft sin bekymring. IBM bestemte seg for et par år siden å satse 1 milliard dollar på å utvikle alternative løsninger til Microsoft sine produkter.

Være bekymret for Linux har han også all grunn til å være. Salgstall viser at Linux stadig tar en større og større andel av servermarkedet. Hele 39 % av de sist solgte serverne var med Linux. I tillegg er det stadig flere myndigheter rundt om i verden som har satt i gang prosjekter for å se på alternative løsninger.

Men Steve Ballmer er veldig optimistisk på lengre sikt. Han tror Microsoft kommer til å tape en del på kort sikt, men regner med at kundene kommer tilbake etter hvert. Ballmer mener at den enhetlige organiseringen og støtten som man finner hos Microsoft, er Linux sitt svakeste punkt. Ballmer har også tro på at Longhorn vil gjøre underverker for Microsoft.

Kilde Yahoo

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen