Microsoft først med ”iPod-mobil”?

Du kan saktens argumentere for at iPod-mobiler allerede finnes, i alle fall om du med iPod-mobil mener en mobiltelefon som også er en MP3-spiller. Forskjellen ligger i hvordan du laster ned musikk til musikkspilleren, og hvordan spilleren behandler materiale som er rettighetsbeskyttet.

Microsoft startet denne uken salget av Zune, en MP3-spiller mange mente ville kunne bli en iPod-killer. Men Zune har i sin nåværende form flere svakheter. Blant annet kan du ikke laste ned podcast direkte, til tross for at spilleren har innbygget WLAN. Det er også begrenset hvordan du kan dele musikken din. I praksis er det Microsoft som eier innholdet.

Zunemobilen kommer
Steve Ballmer i Microsoft sier imidlertid at produktet skal videreutvikles, og at det vil komme en Zune-spiller med videodeling og mobiltelefoni.

Apple vil trolig lansere sin iPod-mobil (iPhone) tidlig neste år. Hvor raskt Microsoft vil være klar med sin Zune-mobil gjenstår å se.

Who cares ...
For å være ærlig mener vi det kan være det samme. Det finnes allerede mange mobiltelefoner med Microsoft Windows Mobile operativsystem og gode mediespillere, enten du vil laste ned podcast, kopiere musikk fra PC, rippe egne CD-er eller handle musikk på nettet. Tilsvarende har alle mobilprodusentene sine alternative MP3-mobiler på markedet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen