Media tar i bruk kameratelefon

BBC har den siste tiden utstyrt en rekke av sine journalister med kameratelefoner, som gjør det mulig å sende inn videoklipp til redaksjonen raskt og smertefritt.

Dette åpner blant annet for at journalistene kan filme situasjoner hvor det ikke ville vært særlig gunstig å drasse med seg et digert tradisjonelt videokamera. Etter å ha gjort ferdig opptakene sendes disse via GPRS til nyhetsredaksjonen, som kan kringkaste sendingen etter kort tid. Det er Philips Software som har utviklet programvaren som brukes i telefonene etter forespørsel fra nyhetskanalen.

Både Philips og BBC tror den nye måten å formidle nyheter på har potensiale. Nå kan man filme uforstyrret i både små situasjoner hvor det kreves at man er diskrè, og krigssituasjoner hvor man ofte må ligge i dekning for å ivareta egen sikkerhet.

Videoklipp fra journalistenes mobiltelefoner har allerede blitt brukt i flere britiske nyhetssendinger uten problemer. Det er dermed ikke utenkelig at også norske medier etterhvert tar i bruk denne mobile måten å formidle nyhetsbildet på.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen