Med denne har du prosjektet alltid i lommen

Ny Projectplace-app gjør det enklere å samarbeide uansett hvor du befinner deg.

Vi skrev i fjor om det svenske selskapet Projectplace, som lanserte mobil- og nettbrett-apper for prosjektsamarbeid, etter å ha vært store på web-baserte samarbeidsløsninger i mange år. Nå i februar kom selskapet med en helt ny versjon av Projectplace-appen for iPhone, som gir brukerne langt mer avanserte muligheter på mobil i forhold til tidligere. 

– Vi fikk mange henvendelser fra kundene om at de vil ha all funksjonalitet også på små skjermer, forteller daglig leder Tobias Andersson i Projectplace. 

Action Boards i Projectplace er basert på Kanban, en arbeidsmetode som ble innført av Toyota for å effektivisere bilproduksjonen.
Action Boards i Projectplace er basert på Kanban, en arbeidsmetode som ble innført av Toyota for å effektivisere bilproduksjonen.

Post-it-lapper 

Mens du i forrige versjon av iPhone-appen hadde veldig mange begrensninger, og appen i hovedsak var et verktøy for å se på prosjektene, lar den nye versjonen deg gjøre mye mer av selve prosjektarbeidet direkte på mobilen – i stedet for at du er nødt til å finne en PC for å få gjort dette.

En sentral funksjon i både mobil- og nettbrettappene til Projectplace er Action Boards, basert på såkalt Kanban-metodikk, som i sin tid ble innført i Toyotas bilproduksjon. Et Action Board ligner en korktavle med postit-lapper som beskriver de ulike oppgavene i et prosjekt, plassert under overskrifter som "Planlagt", "I arbeid" eller "Ferdig". De som jobber på det aktuelle prosjektet kan ta tak i en lapp (oppgave) og flytte den til "I arbeid" for å delegere oppgaven til seg selv. Rekkefølgen på lappene kan endres for å indikere hvilken rekkefølge oppgavene bør prioriteres gjort.

Les også: Sju av ti bedrifter lar ansatte jobbe hvor som helst

I den nye versjonen av iPhone-appen kan du nå se alle de sist brukte aktivitetstavlene fra startsiden i appen, og du kan legge til dokumenter som vedlegg til enkeltaktiviteter på aktivitetstavlen. Dette kan for eksempel være Word- eller Excel-dokumenter, PDF-er eller andre typer dokumenter som  er relevante for prosjektet du jobber med.

Samtidig kan du også føre samtaler under hvert prosjekt, for eksempel kommentere aktiviteter i prosjektet. Liker-knapper lar prosjektdeltakerne gi ros til hverandre, litt som Liker-knappene på Facebook. Det er også blitt enklere å tagge personer og samtaler. 

Appen har ellers integrasjon med ringefunksjonene på telefonen, slik at du kan ringe, sende SMS-er eller koble opp en Facetime-samtale direkte fra kontaktkortet til en person eller fra en samtale eller kommentar i appen. 

Tobias Andersson, daglig leder i Projectplace.
Tobias Andersson, daglig leder i Projectplace.

Vil jobbe på alle skjermstørrelser  

Andersson forteller at brukerne nå ønsker å jobbe på skjermer i mange ulike størrelser. På kontoret ser han at stadig flere får store berøringsskjermer, som egner seg godt til denne typen Kanban-tavler – siden de som jobber på et prosjekt kan stå rundt skjermen og diskutere, og flytte rundt på og delegere arbeidsoppgaver. Så kan man fortsette på egen hånd via PC-en, nettbrettet eller mobiltelefonen senere, avhengig av hvor man befinner seg.

– På store prosjekter trenger man også Gant-diagrammer, som man også har i Projectplace, men når man kommer ned på deler av et stort prosjekt fungerer denne typen "action boards" veldig bra, sier Andersson. 

Gant-diagrammer er imidlertid noe man kun har i web-tjenesten, men ikke i appen – siden større planlegging over lengre tid typisk er noe man gjør fra en PC. 

Mindre nettskyskepsis

Alt man gjør i Projectplace lagres på Projectplace' servere i Sverige, og Andersson forteller at denne typen nettskytjenester (cloudtjenester) var noe mange var skeptiske til før, men at de nå ser en helt annen aksept for dette. 

– Nå er cloud ikke en issue på den samme måten. Vi er ISO-sertifiserte, har drevet i 15 år, har kryptert informasjon og våre servere finnes på to ulike steder i Sverige. Det er klart at våre kunder må være sikre på at vi er "up and running", forsikrer Andersson.  

Selskapet har i løpet av det siste året doblet antallet utviklere, og lanserer nå nye programvareoppdateringer hver måned. 

Les også: 

En app som dette gjør det mulig å jobbe fra hvor som helst, når som helst. Nå vil Finansforbundet undersøke konsekvensene av at mobilen visker ut skillet mellom jobb og privatliv

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen