Test

Maxtor DiamondMax 10 og Hitachi 7K400

I 2002 overtok Hitachi harddiskdivisjonen til IBM. IBM hadde da møtt sterk kritikk på grunn av stor feilrate, på minst én serie harddisker for et par år tilbake. Det er usikkert hvor mye Hitachi har forandret på designet, men diskene har fortsatt mange av de samme egenskapene som diskene IBM opererte med. Dette er for øvrig den første harddisken vi tester fra Hitachi.

Med lagringskapasitet på henholdsvis 300 og 400 GB skulle det holde for de fleste en stund, selv om det alltid er noen som ønsker mer plass. Harddiskene har begge S-ATA-grensesnitt for signal og strøm, og Hitachi-disken har i tillegg også 4-pins (molex) strømkontakt.

De fleste PSU-er av nyere dato er nå utstyrt med en eller flere S-ATA-strømkontakter. Ellers følger en slik overgang fra molex- til S-ATA-strømtilkopling ofte med i hovedkort-pakken. Uansett bør du være oppmerksom på dette, slik at du ikke sitter med skjegget i postkassa når du skal montere din nyinnkjøpte harddisk.

Hvilken av disse diskene bør man velge? Maxtor DiamondMax 10 300 GB eller Hitachi 7K400 400 GB? Vi har kjørt diskene gjennom noen runder i testlaben.

Vi takker Komplett.no og Mamoz Data som lånte oss diskene til test.

Hitachi Deskstar 7K400 400 GB S-ATA

Maxtor DiamondMax 10 300 GB S-ATA

Hitachi Deskstar 7K400 400 GB S-ATA   Les mer »

Maxtor DiamondMax 10 300 GB S-ATA   Les mer »

Kommentarer (28)

Forsiden akkurat nå

Til toppen