Maskiner overtar mobilnettet

Strømmålere, biler og brusautomater er eksempler på den typen maskiner som skal ta i bruk mobilnettet. Ifølge det svenske analysefirmaet Berg Insight, er det allerede i dag 37,5 millioner maskiner tilknyttet mobilnettet rundt om i verden.
 
Analysefirmaet anslår en vekst på 37,9 prosent fremover, noe som vil si at tallet på maskiner som kan kommunisere mobilt vil øke til 186 millioner i 2012.
 
Mobil trygghet
I Europa jobbes det med et automatisk varslingssystem for bilulykker, basert på teknologi som bruker eldre mobilnett, som for eksempel GSM. Et tilsvarende system er allerede på plass i Nord-Amerika.
 
- Sikkerhetshensyn, enten i forhold til lovverk eller kundepreferanser, er avgjørende for at mange mobile tilleggsenheter blir produsert av bilindustrien, sier senior analytiker i Berg Insight Tobias Ryberg i en pressemelding.
 
Berg Insight anslår at maskiner som bruker mobil teknologi utgjør mellom en og tre prosent av alle mobilabonnementer i utviklede land. I Finland og Sverige mobil teknologi mye brukt til fjernavlesning av strømmålere, noe som betyr at andelen mobilabonnementer tilknyttet maskiner er nærmere ti prosent.
Hvem vinner mobilkrigen?
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex, 10GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen