Løsning på Apples MMS-tabbe?

Til stor overraskelse for de fleste har Apple valgt å ikke gi den nye Iphone-mobilen støtte for multimediemeldinger. Det betyr at det bare er å glemme å sende bilder tatt med kameraet til kameratenes mobiler. For mange, spesielt unge, er dette helt klart en såkalt ”dealbreaker”.

Kanskje dette ikke er spesielt utbredt i USA, der mobilen kommer i butikkene på fredag. Men i Europa og Norge er dette godt utbredt, og ikke minst en selvfølge i alle mobiler.

Forbedres med programvare

Nå spekuleres det derfor i om Apple vil gi Iphone MMS-støtte allikevel. Walt Mossberg i Wall Street Journal har i forbindelse med sin test av telefonen også tatt en prat med Apple-sjef Steve Jobs. På spørsmål om hvor det ble av blant annet MMS, svarte Jobs:

- Jeg vil påpeke at iPhone har den mest sofistikerte programplattformen som noensinne er laget for en mobiltelefon. Vi tror ny funksjonalitet via programvaren er der utviklingen vil skje fremover.

Kombinert med Apples tidligere uttalelse om at de kommende programvareoppdateringene vil både ”overraske og glede”, tror nå flere at MMS-støtte kommer i en fremtidig oppdatering. Det samme skal gjelde mangelen på videoopptak, MP3/AAC-ringetoner og iChat.
Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Forsiden akkurat nå

Til toppen