(Bilde: Appe Maps/montasje)

«Loch Ness-monsteret» dukket opp i Apple Maps

Men det som er for godt til å være sant er som regel nettopp det ...

Noen hadde nok håpet å se Jesus Kristus gjenoppstå i påsken, men Loch Ness-monsteret ville kanskje vært en god trøst også? Ifølge Cnet News ble skikkelsen av noe som kunne minne om «Nessie» oppdaget i Apples karttjeneste Apple Maps, noe som angivelig skapte en viss begeistring blant Internett-brukere.

«Oppdaget» er kanskje litt å ta i, forresten. Medlemmer av den offisielle Loch Ness-monster-fanklubben skal nemlig ha kjent til dette i et halvt års tid, og har siden brukt både tid og krefter på å utelukke at det kan være noe annet enn det mytiske sjømonsteret.

Naturlig forklaring

Dessverre for alle Nessie-fans må vi dessverre skuffe dere: Bildet i Apple Maps har en helt naturlig forklaring, og det er at det er avtrykket etter en båt. Ifølge Geek.com skyldes misforståelsen at satellittbildet har blitt overlappet og satt sammen igjen, og at bare konturen av båten har blitt med på det endelige bildet.

Samme nettside har laget en GIF som viser den samme båten tidligere på reisen, og dermed ser det ut til Loch Ness-monsteret forblir en myte:

Foto: Geek.com

Tro og vitenskap går sjelden hånd i hånd:
Kreasjonister er i harnisk over TV-showet Cosmos »

(Kilder: Geek.comCnet News)

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen