Guide

Linux eller Windows på serveren? (del 3)

Generell sikkerhet

Dersom man tar utgangspunkt i 90-tallets oppfatning av Microsoft Windows med tanke på sikkerhet og stabilitet, har denne ikke vært spesielt god. I tillegg til den velkjente "blåskjermen" hadde man store problemer med å demme opp for alle sikkerhetshullene som det tilsynelatende aldri ble ende på.

Code Red, Nimda, Klez, Kournikova, Slammer og Sircam bringer alle fram dårlige minner av Windows. Disse ormene og virusene er blant de mest ødeleggende noensinne og påførte global industri kostnader for flere milliarder kroner.

Det finnes også virus for Linux, men disse ble aldri utbredt i samme grad av en rekke forskjellige årsaker.

Historikken kommer ikke Windows til gode, men med dagens situasjon begynner dette på mange måter å flate ut. Dersom man hadde spurt en IT-ansvarlig for 5 år siden om hvilket operativsystem som var det sikreste, ville nok Windows ikke vært førstevalget. Samme spørsmål i dag synes å skape noe usikkerhet.

Vurdering av sikkerhet mellom Windows og Linux er et svært populært og omdiskutert tema. Svaret på hvilket operativsystem som er det sikreste er dessverre ikke enkelt å gi.

Windows kan gjerne være sikrest i et spesielt miljø, mens det andre ganger er Linux som er den riktige varianten. Vi skal nå forsøke å liste opp noen aktuelle momenter i forbindelse med sikkerhet og "Linux vs. Windows".

Kommentarer (11)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen