LG zoomer seg innpå

Koreanske LG Electronics har lansert verdens første fem megapikslers kameramodul med optisk zoom til mobiltelefoner. Med dette tror LG at de vil være ledende på kameramobiler fremover.

Forskjellen på denne kameramodulen og andre vi har sett, er at den har tre ganger optisk zoom, i motsetning til digitalzoom, som foreløpig er det eneste som er tilgjengelig på vårt marked. Den eneste "ekte" zoomen er optisk zoom, og foregår ved at linser beveger seg i forhold til hverandre slik at du kommer nærmere eller lenger fra objektet du skal fotografere. Digital zoom forstørrer kun et utsnitt av bildet, slik at den reelle oppløsningen på bildet blir lavere når du zoomer inn.

På vanlige digitalkamera befinner optikken seg i stor grad på utsiden av kameraet, og linsene beveger seg i forhold til bildesensoren som sitter inni kameraet. På LGs nye kameramodul sitter derimot zoomen inni, og all mekanisk linse-bevegelse foregår på innsiden.

Dette betyr at kameratelefonen blir mer portabel og praktisk å bruke, siden den ikke får kamera som stikker ut av den. Modulen har tatt mye tid og ressurser å utvikle. Hele ni utviklere hos LG har jobbet med den i ett og et halvt år. LG har ennå ikke annonsert noen telefoner som tar i bruk den nye kameramodulen.

(Kilde: Phonemag.com)

Kommentarer (1)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen