"LaGrande" kommer i år

Intel-presentasjon på IDF
Intel-presentasjon på IDF

Begrepet "LaGrande" ble først introdusert i 2002 og har siden blitt diskutert med mange skeptiske synsvinkler. Denne teknologien vil bringe høyere sikkerhet til datamaskinene ved å bruke såkalte digitale fingeravtrykk og beskytte minnedataene slik at eventuelle ormer og virus ikke kan overskrive kode.

Teknologien har imidlertid også blitt kritisert for å hindre fleksibilitet og bidra til å øke "copyrighthysteri" på diverse applikasjoner og mediafiler. Det digitale fingeravtrykket lagres i noe som kalles "Trusted Platform Module" og hver gang applikasjonen kjøres sjekkes "fingeravtrykket" for eventuelle endringer.

Dersom en applikasjon kræsjer vil "LaGrande", som formelt blir introdusert som Trusted Execution Technology, fjerne alle spor fra minne og cache slik at en eventuell angriper ikke kan finne igjen noen data. 

Intel promoterer nå VPro versjon 2 ("Weybridge"), som er selskapets satsning på å lage PC-plattformer spesielt rettet mot bedriftsmarkedet. I tillegg til "LaGrande" kommer Web Services Management som en del av Intel Active Management Technology. I denne neste versjonen kommer det også funksjonalitet som gjør at man kan gjenkjenne mistenkelig nettverkstrafikk og automatisk skille ut den respektive maskinen fra nettverket ved behov.

(Kilde: Cnet, Internetnews)

Kommentarer (12)

Forsiden akkurat nå

Til toppen