Kritisk sikkerhetshull i Windows NT

Det er fortsatt mange som kjører websider på Windows NT, og dermed er websidene mer sårbare for datainnbrudd. 31. desember 2004 satte Microsoft et endelig punktum for Windows NT Server 4.0, men de tilbyr fortsatt kundestøtte for NT mot betaling. Microsoft har også sluttet å utvikle sikkerhetsoppdateringer for Windows NT.

Protokollen Server Message Block (SMB) har et alvorlig sikkerhetshull som gir hackere lettere tilgang til serveren. SMB-protokollen gjør at Windows-PC-er får tilgang til delte filer og skrivere i et nettverk. Hvis en hacker klarer å misbruke denne sårbarheten, kan han/hun få full tilgang til serveren.

Microsoft har laget en oppdatering for dette hullet, som ble lansert i februar 2005 (se nyhetsbrev fra Microsoft) men ikke for Windows NT. Dermed er websider som kjører på Windows NT, fortsatt sårbare. Det er eksperter fra eEye Security som har påpekt dette.

Det beste alternativet slik eksperten fra eEys Digital Security ser det, er å oppgradere Windows NT til Windows Server 2003.

Kilde: news.netcraft.com

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen