Kritisk IE-fiks i dag

Hullet, tidligere kjent som IFrame-sårbarheten, påvirker ikke maskiner med Windows XP Service Pack 2. Om du er uheldig, lar dette hullet en angriper ta over PCen når du besøker en gitt nettside. Neste runde med oppdateringer fra Microsoft skulle egentlig ikke vært ute før 7. desember, men siden Microsoft har oppdaget at dette hullet blir utnyttet allerede i dag, sendte de ut oppdateringen tidlig.

Det er over en måned siden feilen først ble publisert på en offentlig mailingsliste omhandlende datasikkerhet. Microsoft har kritisert dette, som prøver å overbevise sikkerhetseksperter til å gi leverandøren 30 dager før de avdekker slike hull. Mange kritiserer denne tankegangen, som har fått kallenavnet security through obscurity, eller sikkerhet gjennom uklarhet.

Bofra-virusene som sirkulerte tidlig i november, og infiserte PCer ved å lure brukere til å klikke på en nettlenke. I tillegg brøt hackere seg inn hos Falk, hostingtjenesten til blant annet den kjente nettavisen The Register, og la inn annonser som gjorde at besøkende ble infisert.

Du kan få tak i oppdateringen fra Windows Update, eller ved å skru på automatiske oppdateringer i Windows.

Kilde: CNet News.com

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen