Kongressen i USA går mot fildeling!

Et nytt lovforslag som i en stund ha sirkulert mellom ("House judiciary committee".. hva i helsiken er dette på norsk) skal gjøre det lettere for justis-departementet å dømme folk for fildeling. Med det nye Lovforslaget trengs det ikke så mye bevis som det gjørs i dag.

Hvis forlaget blir ved kan alle som deler mer en 2500 filer bli bøtlagt eller bli kastet i fengsel. I tilleg vil alle som har distrubert en eller flere filer som ikke har nådd storutslipp risikere straff. Det er også en grense i lovforslaget som sier at hvis verdien filene personen deler overstiger $10,000 vil han komme i fengsel i opptil 10 år.

I tilleg til dette lovforslaget skal to sentatorer i USA ha lagt fram et annet lovforslag med navn "Protecting Intellectual Rights Against Theft and Expropriation Act of 2004". Dette forslaget går i enkle trekk ut på at justis-departementet kan forfølge sivile fildelere som igjen vil gjøre det lettere å få dem dømt.

"Unfortunately, piracy and pornography could then become the cornerstones of a 'business model,'" "The illicit activities of file sharers "then generate huge advertising revenues for the architects of piracy." Sitert fra den ene Senatoren.

Forsiden akkurat nå

Til toppen