Knipser døde slektninger

Japan er kjent for å være verdens mest mobilgale nasjon, og det skal mye til for at den jevne japaner glemmer igjen mobiltelefonen hjemme. I følge noen har utviklingen nå gått for langt, når japanerne bruker mobiltelefonen til å ta bilder av sine døde slektninger i begravelser.

Knipsingen foregår i begravelser hvor den avdøde ligger i åpen kiste. I følge Cnet er det ikke lenger uvanlig at flere av de pårørende fisker kameramobilen opp av lomma, går frem til kisten og tar et bilde av sin avdøde slektning. En begravelsesagent avisen Mainichi Shimbun har snakket med, synes det hele er grotesk:

- Jeg får følelsen av at folk ikke lenger har respekt for de døde. Det er urovekkende. Jeg er sikker på at den avdøde aldri ville latt seg fotografere slik, sier begravelsesagenten.

Alle er imidlertid ikke enige i begravelsesagentens syn på den morbide knipsingen. Sosialkommentatoren Toru Takeda mener at dette er en naturlig utvikling av mobilbruk:

- Noen klarer rett og slett ikke å oppfatte virkeligheten med mindre de tar et bilde av det og deler det med noen andre. Det kommer av et behov for å opprettholde et sterkt bånd med den avdøde, sier hun til Mainichi Shimbun.

(Kilder: Cnet)

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen