Klager på SMS-kampanje

Den relativt ukjente mobiloperatøren Mobildeal har den siste tiden sendt ut reklame på SMS til flere hundre tusen nordmenn. Det har ført til at Forbrukerombudet har mottatt en rekke klager fra irriterte mobilbrukere, og nå vil ombudet se nærmere på saken.
 
Det er nemlig ulovlig for næringsdrivende å sende ut reklame på SMS uten samtykke fra mottakeren.
 
Over seksti klager
Forbrukerombudet hevder i en pressemelding at de har mottatt 61 skriftlige klager som gjelder SMS-kampanjen til mobilselskapet. I tekstmeldingen fikk mottakerne tilbud om å skifte over til et mobilabonnement fra Mobildeal.
 
- Dette er svært mange klager i en enkeltsak. Klagetallet sier noe om irritasjonen hos mange forbrukere over å få tilsendt reklame via SMS, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon.
 
Venter på dokumentasjon
En av samarbeidspartnerne til Mobildeal som var med på å gjennomføre kampanjen mener imidlertid at de har bevis på at mottakerne har sagt seg villige til å bli tilsendt reklame på SMS. Forbrukerombudet venter nå på denne dokumentasjonen. Likevel mener ombudsmannen at det ofte er problematisk for forbrukerne å finne ut hvem som virkelig står bak en slik masseutsendelse, ettersom det er flere aktører involvert.
 
- Det er uheldig for forbrukere som ønsker å reagere på SMS-reklamen at informasjonen om hvem som står bak utsendingen er utilgjengelig, seier Thon.
 
Mobildeal har gjort endringer
Forbrukerombudet opplyser om at de har vært i dialog med mobilselskapet, som av den grunn har gjort visse endringer i SMS-kampanjen. De har blant annet byttet samarbeidspartner, og opplyser i tekstmeldingen hvem markedsføringen er på vegne av, og hvordan man kan trekke tilbake et eventuelt samtykke.
 
Mobildeal er en underleverandør av Network Norway, og var en av aktørene som var tidligst ute med det som løst kalles fastpris på mobilsamtaler, som vil si at du omtrent får ubegrenset taletid.

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen