Kjemper om firekjerne-markedet

 

Lanseringensdatoene og forventingene til firekjerneprosessorer har endret seg betydelig bare i løpet av de to siste månedene. De fleste hadde slått seg til ro med at de første x86-prosessorene med fire kjerner ville bli introdusert i 2007.

For kort tid siden gjorde imidlertid Intel det klart at selskapet kommer til å lansere firekjerneprosessorer allerede i år.

AMDs Dirk Meyer har bekreftet at også de kommer til å kjøre firekjerne-stunt før årsskiftet, men kun i form av en demonstrasjon. Selskapet har kritisert Intels firekjernearkitektur på samme måte som man gjorde med dobbelkjernearkitekturen. 

Den grunnleggende arkitekturmessige forskjellen på de to teknologiene er at AMD opererer med fire separate kjerner, mens Intel trolig vil integrere to dobbelkjerneprosessorer på én sokkel.

Dersom intet endrer seg på lanseringsplanen til AMD, kan Intel få så mye som et halvt års forsprang på firekjernemarkedet. På papiret ser det nemlig ut som om AMD kommer med sine firekjerneprosessorer før midten av neste år, mens Intel ser ut til å gjøre sitt beste for å få sine prosessorer ut på markedet allerede i år.

Som en foreløpig løsning kommer AMD til å annonsere et 4x4-produkt der man vil linke to dobbelkjerneprosessorer med HyperTransport og slik sett skape et alternativ til Intels tidligere firekjernearkitektur.

(Kilde: InformationWeek)

Kommentarer (31)

Forsiden akkurat nå

Til toppen