Kan få bedre batteri

De fleste testere har gitt den nye K700 fra Sony Ericsson strålende kritikk. Telefonens vell av funksjoner har gitt den både terningkast fem og seks, og selv ga vi modellen et femmerkast og en anbefaling.

På ett punkt har imidlertid K700 sviktet grovt, og det er batterilevetiden. Telefonens spesifikasjoner tilsier en tale og standbytid utover det vanlige, men i praksis er den blant de mest kortlevde på markedet.

"Ifølge de offisielle spesifikasjonene til K700 skal telefonen ha hele 7 timer taletid. Vi skulle gjerne hatt et eksemplar av det batteriet de tallene stammer fra, for det er milevis unna hva vi klarer å få med vår telefon.", skrives det i vår test av telefonen.

Det svenske mobilmagasinet Mobil har etterspurt en uttalelse fra Sony Ericsson selv, og nå har selskapet gått ut og erkjent at mange er skuffet over batterilevetiden.

Informasjonsansvarlig Per Alksten nevner skjermspareren til telefonen som en viktig årsak til den korte levetiden. Han påpeker også at mange bruker funksjonene i nye telefoner uvanlig mye i perioden rett etter at de har kjøpt dem.

Sony Ericsson prøver nå å se om batteri-levetiden kan forbedres. En av de mest sannsynlige løsningene er, ifølge Alksten, at man slipper en ny og mer strømsparende versjon av telefonens programvare. Et annet alternativ er at man slipper et nytt batteri med større kapasitet.

Kommentarer (5)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen