Kan du betale med Nokia Money?

Nokia Money ble lansert i går. Skal Nokia starte egne banktjenester? Kan du betale med dette på bussen? Kan du ta opp millionlån i Nokia for et nytt krypinn?

Sannheten er at Nokia Money høres langt mer spennende ut enn det er. Tjenesten er først og fremst rettet mot de landene der mange av mobilbrukerne ikke har sin egen bankkonto. Nokia har allerede levert mange i U-lands første møte med internett, ettersom fattige som ikke har PC gjerne har mobiler, og nå er det betaling uten kontanter som står for tur. 

Her mener Nokia at det kan være langsiktig vekstpotensiale. Selskapet tror betalingstjenesten kan bli populært i utviklingslandene, mens det er en større utfordring i rike land her vi allerede har bankkonto, nettbank, store lån på små leiligheter og plastikkort å betale med. 

Med andre ord er ikke Nokia Money en gjennomslående mobilbetalingsplattform som utkonkurrerer plastikkortene her til lands. Det er busselskapet Cominor som har kommet lengst med mobilbetaling i Tromsø, og her kan det bli aktuelt å betale med NFC-baserte mobiltelefoner allerede tidlig i 2010.

(Kilder: pressemelding)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen