kameraknippe3-1

Kamerasalget mot nye høyder

I følge nye tall fra Fotorådet ble det solgt omtrent en halv million kameraer i Norge i løpet av 2007, en økning på 19 prosent i forhold til 2006. Det har lenge vært forventet at økningen i salget av kompaktkameraer skulle gå ned eller stoppe helt opp, etterhvert som markedet nærmet seg metning, men så har ikke skjedd. sannsynligvis skyldes det at folk bytter ut kompaktkameraene sine på samme måte som de gjør med mobiltelefoner, om enn ikke i samme takt.

Av den halve millionen kameraer solgt i Norge i fjor utgjør speilreflekskameraer over 16 prosent. Fotorådet forventer at dette tallet øker til over 20 prosent i løpet av 2008. Til sammenligning ligger andre land på mellom 8 og 10 prosents andel speilreflekskameraer. I rene tall betyr dette at det i 2007 ble solgt godt over 80 000 speilreflekskameraer i Norge, en økning på hele 63 prosent i forhold til 2006.

Prisene går imidlertid andre veien. Selv om antallet solgte kameraer steg med 19 prosent, steg omsetningen kun 7 prosent, noe som tyder på det vi alle vet, nemlig at kameraene blir billigere for oss forbrukere.

I følge ryktene er fotografering verdens nest mest populære hobby, kun slått av sportsfiske, og tallene fra Fotorådet kan tyde på nettopp dette. I følge dem svarte hele 20 prosent av de spurte i en undersøkelse i regi av Fotorådet at fotografi for dem var en "viktig hobby".

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen