Kabinettprodusent stengt i Kina

Dårlig nytt for Apple, Acer, Dell, Lenovo og Sony.

Kabinettprodusenten Catcher Technology har blitt nødt til midlertidig å stenge kabinettfabrikkene sine, etter at kinesiske myndigheter mente de brøt mot nye miljøvernslover.

Dette er dårlig nytt for mange av de største PC-produsentene i verden, da flere av kabinettene deres blir produsert av nettopp Catcher Technology.

Kjent produsent

Catcher Technology er kanskje ikke et navn du har hørt så ofte, men selskapet samarbeider med en rekke store PC-produsenter. Blant annet har selskapet laget det populære unibody-kabinettet til Macbookene fra Apple, samt den nye ultrabooken fra Acer, som også består for det meste av aluminium. Andre selskaper som Dell, Lenovo og Sony skal også benytte seg av Catcher Technology, skriver Financial Times.

Beskjeden fra de kinesiske myndighetene skal ha kommet som et sjokk på selskapet, som var nødt til å sende ut en hastebeskjed til aksjonærer og samarbeidspartnere om avgjørelsen. Ifølge de lokale inspektørene brøt selskapets fabrikker med miljøvernsloven, og må rette opp manglene før de får fortsette produksjonen. Dette kan tidligst skje i slutten av måneden, da en ny inspeksjon vil bli gjennomført.

Merkbar nedgang

Dermed vil selskapet slite med å oppfylle produksjonskravene, og de regner med en nedgang på omtrent 20 prosent. Selv om andre produsenter sannsynligvis vil øke sin egen produksjon for å veie opp for Catchers nedgang, vil det utvilsomt merkes på det globale markedet. Det mener i hvert fall analytikeren Jenny Lai fra HSBC, som ser på myndighetenes avgjørelse som negativ for hele PC-sektoren.

(Kilde: Financial Times)

Kommentarer (27)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen