Kabelen utkonkurrerer alt

Analyseselskapet iSupply har ingen tro på at wi-fi, blåtann, NFC (Near Field Communication) eller andre trådløse standarder kan true den gode gamle USB-kabelen. Ihvertfall ikke når du skal overføre mye innhold til mobiltelefonen din.

USB-støtte har de siste årene blitt mer og mer brukt av mobilprodusentene, og de aller, aller fleste modeller som slippes på markedet i dag kan kobles til datamaskinen din via USB-sporet. I fjor ble det produsert flere telefoner med USB-støtte enn alle andre overføringsstandarder til sammen.

Analyseselskapet mener at selv om det folk snakker mest om er wi-fi og blåtann, bruker de til syvende og sist USB-kabelen, dersom de har muligheten til det.

ISupply spår at USB fremdeles vil være den ledende standarden i 2010.

Raskere, mer stabilt, lettvint
Den mest åpenbare årsaken til å velge USB-kabel fremfor blåtann, infrarød eller andre trådløse overføringsstandarder er hastigheten. Det går alltid fortere å bruke fysiske koblinger enn å sende gjennom luften. Det er også mer stabilt, slik at du slipper å bekymre deg for at overføringen avbrytes når du har overført halve kontaktlisten din.

Stadig flere telefoner kommer dessuten med muligheter for USB-overføring uten å måtte installere ekstra programvare på datamaskinen, noe som i praksis gjør mobiltelefonen like hendig som en vanlig minnepinne.

(Kilder: iSupply, CellularNews)

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Kommentarer (10)

Forsiden akkurat nå

Til toppen