Jomfru Maria blir digital

De fleste deler av våre liv blir mer og mer digitalisert, og religion er intet unntak. På Filippinene kan nå katolikker bruke mobiltelefonen for å sende sine bønner til Jomfru Maria.

Tjenesten har fått navnet "Text Mary". Alle tekstmeldingene som sendes inn blir fordelt og videresendt til prestekontorer rundt om kring i landet. Prestene tar så med seg bønnene til messe, hvor de blir lest opp. Å sende en bønn til Jomfru Maria er litt dyrere enn gamlemåten, og koster 5 yen, eller nesten 30 kroner per melding.

Siden tjenesten ble lansert i august, får landets kirkekontorer inn over 300 SMS-bønner hver dag. Filippinene er at av de landene som virkelig har trykket SMS til sitt bryst, og landets befolkning sender dobbelt så mange tekstmeldinger som verdens gjennomsnitt.

Omtrent 80 prosent av alle SMS-bønnene handler om pengespørsmål. "Jeg vil gjerne ha en jobb" og "Vær så snill å gi meg styrke slik at jeg kan klare vanskelighetene forbundet med min gjeld" er vanlige fraser. Det er også mange som ønsker å slå seg opp på gambling, og håper at en liten SMS til Jomfru Maria skal få fart på spillelykken.

(Kilder: Asahi)

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen