JES i flere varianter

I løpet av neste år kommer Sun Microsystems til å utvide Java Enterprise System til HP-UX og Microsoft Windows. Foreløpig fungerer det grafiske grensesnittet kun på Red Hat Linux og Sun Solaris.

Sun har den siste tiden blitt stadig mer interessert i x86-arkitektur, noe som også bekreftes av strategien for Java Enterprise System. Enorm satsing på AMD Opteron i sine servere er vel kanskje det beste eksempelet på hvilken retning Sun beveger seg. Det gjøres imidlertid også forsøk med Solaris på sine Intel Itanium- og IBM sine Power-prosessorer.

Grunnen til at Sun ser ut til å utvide i forskjellige retninger, kan settes i forbindelse med dårlige kvartalstall den siste tiden. Stefan Schwartz har gått i spissen for sine tropper og søker å lede selskapet tilbake på rett vei.

Det koster 100 amerikanske dollar pr. bruker pr. år for å benytte Java Enterprise System. Dette er en pris som er felles for alle versjonene. For selskaper som har mindre enn 100 ansatte tilbys det en gratis periode, som nå forlenges til slutten av 2004. Applikasjonen "bundles" også med en dual-Opteron V20z.

Sun har tidligere annonsert kampanjer der man kan få en "gratis" Opteron-server dersom man kjøper spesifikk software for en viss sum.

(Kilder: Cnet, Sun)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen