iPhone blir smartere

Steve Jobs forklarer at han ikke vil ha ha noen unødige kompromisser. (Foto: Engadget.com)
Steve Jobs forklarer at han ikke vil ha ha noen unødige kompromisser. (Foto: Engadget.com)

Apples Steve Jobs avslører at de jobber med å la tredjeparts-utviklere lage programmer til iPhone, slik det i dag er mulig på Windows, Symbian UIQ, Symbian Series 60 og PalmOS. Men det kommer imidlertid til å ta tid.

- Dette er en viktig balansegang mellom sikkerhet og åpenhet. Vi vil ha begge deler, og finne en måte folk kan skrive tredjepartsprogrammer til iPhone uten at sikkerheten i iPhone synker, sier Steve Jobs i et intervju med Walter Mossberg i Wall Street Journal.

I tillegg til å være opptatt av sikkerhet, mener Jobs man må unngå at telefonen kræsjer av programvare som er laget av andre enn Apple selv.

- Jeg har brukt tredjepartsprogrammer, og jo flere man installerer jo oftere kræsjer telefonen. Vi vil selvsagt unngå at iPhone kræsjer, så med litt tålmodighet tror jeg alle kan få det de vil, sier Jobs.

Operativsystemene i smarttelefoner generelt er kjente for å være helt åpne, med muligheter for hvem som helst til å lage programvare. Programvaren kan skrives i en rekke forskjellige programmeringsspråk, slik at en ikke utelukker verdifulle idéer og kompetanse.

Dette gjør at det i dag finnes en endeløs liste med forskjellig programvare til eksempelvis Symbian Series 60, og kanskje også til iPhone i fremtiden.

(Kilder: Engadget.com)

Kommentarer (5)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen