Intervju
(Bilde: Terje Øygard)

– Jeg tror vi hadde den første 3D-skriveren i Norge

Bård Eker står bak industrieventyr som Koenigsegg, Hydrolift og Projectiondesign. Vi tok en prat med en av Norges fremste industridesignere.

Det går fort med Bård Eker. Ofte ligger han to skritt foran resten av verden, mens noen ambisiøse andre kommer halsende etter for å holde tritt. Han er ikke bare unorsk, men i tillegg fra Fredrikstad. Snakk om å være mot normalt…

Det tok tek.no fire uker å få booket et møte med Bård Eker, men gudene skal vite at vi prøvde. «Er på Gardermoen, skal til Belgia». «Er i møter hele uke 49, skal se på det på hotellrommet». Og så videre, inntil: «Onsdag 9/12 klokken 14 på Torsnes?».

Til å være en så travel fyr, er det en merkelig rolig person jeg møter klokken 14 på Torsnes. Han byr på kaffe, setter seg ned, og prater avslappet. Kanskje det er omgivelsene, for Torsnes er et landlig og stille sted; et godt stykke utenfor Fredrikstad. Her har Eker Design bygd opp verksteder, studioer og kontorer for 30 ansatte. Ingen av byggene synes fra veien, og det finnes ikke noe skilt som avslører hvem som holder til der. Porten inn er lukket, og utenfor den er det tre parkeringsplasser og et lite skilt hvor det står «Guest parking».

Les kommentarene (2)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen