Googles Project Loon går ut på å dele nett ved hjelp av ballonger. Ikke akkurat slike ballonger, men det er gjerne noe slikt man ser for seg når man hører om en så «sprø» idé. (Bilde: Shutterstock/Montasje)

Internett via ballong ...

... og andre merkelige måter å lese verdensveven på.

Det har vært slått fast flere ganger. De yngste rundt oss får liv som skiller seg sterkt fra de resten av oss lever og har levd. Er du et sted mellom 15 og 20 år i dag, er det sannsynlig at Internett er et fenomen du aldri har opplevd verden uten. Selv om kanskje du kanskje ikke benyttet nettet for første gang før du ble fire-fem år, har det eksistert hele din levetid.

Og i dag er det tilgjengelig nesten overalt. Men ikke helt. Fortsatt er det noen områder som ikke  har enkel tilgang på nettet, og selv ganske mange år inn i Internetts historie var det ikke sikkert det var enkelt å få tilgang fra andre steder enn sitt eget hjem.

Denne gangen skal vi se litt nærmere på alle de alternative måtene man kan skaffe seg tilgang på Internett, eller ting som likner. Noen av løsningene er laget spesielt for enkelte situasjoner der det er fysisk vanskelig å gi full, tradisjonell oppkobling til nettet, mens andre er til for å gi nye brukergrupper tilgang på verdensveven. Grupper som kanskje ellers ikke ville hatt råd eller mulighet til å delta.

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen