Ingen Pentium 4 Extreme Edition fra de største


AlienWare kan tilby P4 Extreme Edition

Foreløpig ser det ikke ut som Pentium 4 Extreme Edition har fått noen knallstart dersom man tar i øyesyn antall PC-leverandører som tilbyr prosessoren i sine systemer. Foreløpig er det nesten bare Alienware og Voodoo PC som kan tilby spillsystemer basert på Intels meget dyre Pentium 4 CPU.

Med en veiledende utsalgspris på 925 amerikanske dollar, er ikke dette en prosessor som alle har råd til. Den er spesielt rettet mot brukere som krever ekstra god ytelse, eksempelvis spillentusiaster. Med sine 512 KB L2 cache, 2 MB L3 cache, 800 MHz QPB og 3,2 GHz klokkefrekvens, er den pr. dags dato den raskeste desktop-prosessoren som kan leveres fra Intel. Hovedkonkurrent består av AMD Athlon 64 FX.

Det er kanskje litt bekymringsverdig at hverken Dell, Gateway, HP eller IBM enda tilbyr noen desktop-løsninger basert på Pentium 4 Extreme Edition. Det er ikke kjent hvorvidt årsaken er prislappen eller lang leveringstid. Oppsiktsvekkende er det allikevel at Alienware er tidligere ute med et nytt Pentium 4-system enn eksempelvis Dell, som vanligvis har systemer klar samme dag som prosessoren lanseres.

Prisen alene er nok ikke den største hindringen, men kanskje mer at antallet entuasiaster som ønsker en slik prosessor med denne prislappen, ikke er stort nok? Dersom man er ute etter en "rå" spillmaskin, er det nok uansett i de færreste tilfellene at man kjøper ferdig-PC fra Dell eller IBM.

 

(Kilder: AlienWare, Xbit Labs)

Kommentarer (12)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen