Imponerende andel Linux-servere

IDC forventer omtrent 5 prosent økning når det gjelder generelt salg av servere i 2004. I tillegg spås det en lysende fremtid for Linux-servere med nesten 50 prosent salgsøkning i år. Det forventes at omtrent 29 prosent av alle servere kjører Linux før utgangen av 2008, noe som betyr tredobling sammenlignet med dagens situasjon. Tendensen til økning er spesielt sterk på x86-servere, noe som igjen kanskje har sammenheng med økende salg av AMD Opteron.

Ifølge Mark Melenovsky i IDC er det fortsatt Unix som er den største pengemaskinen i servermarkedet, men måtte likevel tåle en nedgang på nesten 6 prosent - trolig fordi Linux tok over en del av kundene. Det spås allikevel en liten økning også for Unix dette året - ca. 3 prosent.

Det enorme økningen kommer kanskje som en overraskelse på noen, ettersom SCO har spredt mye negativ informasjon om Linux. Allikevel ser det ut som om man venter på en rettskraftig dom, før man tar selskapets ord på alvor. Alt mediefokuset rundt konfliktene skaper dermed bare oppmerksomhet mot selve operativsystemet, noe som ganske sikkert har bidratt til større interesse og brukermasse.

Leverandørene av ulike Linux-distribusjoner også gjort et meget god jobb og Linux fremstår i dag også som et godt alternativ på desktop-plattform, avhengig av hvilke arbeidsoppgaver man forventer å utføre.

 

(Kilder: IDC, Informationweek)

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen