Ikke EU-skatt på SMS likevel

I forrige uke spredte nyheten om at EU ønsket skatt på SMS og e-post seg som ild i tørt gress. Men nå hevder mannen som var opphavet til saken, den franske politikeren Alain Lamassoure, at han slett ikke mente at EU-innbyggere skal betale skatt på SMS og e-post.

I sin iver etter å skaffe nye inntekstkilder til EU, skulle franskmannen ha foreslått en skatt på 12 øre for hver eneste tekstmelding en EU-innbygger sendte til en annen. Den foreslåtte e-post-skatten skulle være på 0,00000007 kroner per e-post.

- Dette er bare småtteri, men med tanke på antallet forsendelser hver dag, kan dette bety enorme inntekter for EU, uttalte Lamassoure i forrige uke.

Men i følge Lamassoure har verden misforstått utsagnet hans. I en e-post til nettstedet Vnunet.com forklarer han at EU ikke har mulighet til å pålegge medlemslandene nye skatter. Før et EU-forslag om nye skatter kan tre i kraft, må disse godkjennes av både EUs myndigheter og de involverte landene, skriver Dagbladet.

- Mine bemerkninger har blitt tolket som et forslag om å innføre skatt på SMS og e-post til fordel for EUs budsjett. Jeg insisterer på at disse idéene er ikke på bordet i vårt arbeid. Jeg har heller ingen intensjoner om å bringe dem på bordet, fastslår Lamassoure i e-posten.

Dagbladet skriver også at Norge og andre EØS-land uansett ikke ville blitt rammet av SMS- og e-post-skatten, siden EØS-landene ikke er tilknyttet EU når det gjelder skattesaker.

(Kilder: Dagbladet)

Årets mest effektive konferansedag
Få med deg «Tek-konferansen Høst 2016» onsdag 16. november.

Kommentarer (1)

Forsiden akkurat nå

Til toppen