IKEA (Bilde: IKEA)

IKEA jakter norske IT-hoder

Norge er et pilotmarked i møbelgigantens satsning på nett.

IKEA Norge har en tung posisjon i markedet. Nå skal møbelgiganten satse på netthandel i tillegg til varehusene sine, forteller de i en pressemelding.

Norge er valgt ut av IKEA sentralt til å være pilot for den nye løsningen, som suksessivt skal rulles ut i de andre IKEA-landene. En av grunnene er at Norge er et av de mest utviklede internettmarkedene i verden. Hele 92 prosent har internettilgang hjemme og 79 prosent bruker nettet hver dag.

– I dag har IKEA seks varehus i Norge, men rundt 40 prosent av alle de norske husholdningene i Norge ligger utenfor varehusenes primære markedsområder. Med nettløsningen vil IKEAs produkter for første gang lett tilgjengelig for folk over hele Norge. Dette forteller Camilla Lindemann som er kommunikasjonssjef i IKEA Norge.

For IKEA betyr denne satsingen nye krav, både til tekniske løsninger og logistikk- og salgsløsningene som ligger bak, og de er i ferd med å bygge opp kompetanse til å komme kjapt på beina.

– Vi står overfor en rekke spennende oppgaver som vi trenger hjelp til å løse. Derfor søker IKEA nå etter Norges beste digitale hoder, slik at vi sammen kan bygge opp vår netthandel. I en oppstartsfase ansetter vi syv personer – alt fra digitale eksperter og utviklere til spesialister på netthandel og kundeservice, shopkeepere for netthandelen og en leder for hele satsingen, sier Lindemann.

Kommentarer (6)

Forsiden akkurat nå

Til toppen