IE-hull endelig fikset

patch

Microsoft har nå endelig lansert patch for et alvorlig sikkerhetshull i nettleseren Internet Explorer, som gjør det mulig å lure brukere til å besøke nettsider med ondsinnet kode. Brukeren risikerer at det kjøres et program på PC-en, uten at brukeren har kontroll over dette. Dette hullet har vært kjent en stund, men det er først nå at en patch lanseres.

Hullet gjelder måten IE behandler Internett adresser (URL), ikke minst adresser som inneholder spesielle tegn. En inntrenger kan lage en lenk som ser ut som at den går til en bestemt nettside, men når brukeren klikker på lenken, går nettleseren til en helt annen nettside.

Patchen beskrives i nyhetsbrev MS04-004 fra Microsoft og gjelder følgende programversjoner:

  • Internet Explorer 6.0
  • Internet Explorer 5.5
  • Internet Explorer 5.1

Last ned patchen
Sluttbrukere som bruker Internet Explorer 6.0 SP1 finner patchen på denne siden. Andre som bruker serverversjoner av Windows eller som bruker eldre IE-versjoner, finner lenker til patchen i nyhetsbrevet MS04-004. Ellers finner du alltid nyeste oppdateringer på windowsupdate.microsoft.com.

Ønsker du å slippe å bry deg om installasjon av patcher når de lanseres, kan du velge automatisk oppdatering av Windows, men det gjelder kun hvis du bruker Windows 2000 eller XP.

(Kilder: eweek.com, microsoft.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen