IE-feil ikke farlig sier Microsoft

Microsoft mener at det skal veldig mye sosial hacking til for å overtale en bruker til å gi fra seg personlig informasjon på en ondsinnet nettside. Brukeren må i så fall legge merke til adressen i statusbaren, og etterpå totalt ignorere adressen som står i adressebaren etter at linken har blitt fulgt. "Sosial hacking" er en metode brukt av hackere, og går ut på å overtale mennesker til å gjøre noe som de ikke får til ved hjelp av tekniske hjelpemidler. Svært få er klar over dette fenomenet, og en sosial hacker har derfor ofte en veldig lett jobb.

Feilen er fikset i Windows XP Service Pack 2, og det er derfor rart at Microsoft ikke lanserer en fiks med det første. Feilen kan ikke bare utnyttes på ondsinnede nettsider, men også i e-post mottatt med Outlook Express, noe som gjør at den er mye lettere å utnytte. Det er kun Windows-maskiner uten Service Pack 2 som er påvirket, om du er Mozilla-, Opera- eller Firefox-bruker kan du ta livet helt med ro.

På slutten av Microsoft sin pressemelding skriver de at Microsoft vil vurdere lønnsomheten ved å implementere lignende endringer på tidligere Windows-versjoner i fremtiden, noe som ikke fullstendig utelukker at det kommer en fiks for problemet.

Kilde: CNet News.com

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen