IBM Global Services omstruktureres


Global Services utgjør omtrent halvparten av omsetningen hos IBM, men hadde en relativt dårlig start dette året. Det siste kvartalet hadde man imidlertid en tilfredsstillende økning med omtrent 4 prosent sammenlignet med forrige år.

For å sikre fremtidig drift kommer man til å ansette tre nye personer i administrative stillinger. Ginny Rometty, Mike Daniels, og Bob Moffat - alle veteraner hos IBM - vil ta over for John Joyce som forflytter seg til et annet firma.

I tillegg til administrativ omrokkering kommer IBM til å kjøpe PureEdge Solutions for å utvide produktporteføljen. PureEdge utvikler skjemaer basert på XForms-standarden og har en del kunder i offentlig sektor, bank og forsikring.

Det er viktig for IBM å få de andre avdelingene til å snurre rundt etter at PC-divisjonen ble solgt til kinesiske Lenovo Group. Serversegmentet har fortsatt sterke bein å stå på, men også her merker man konkurransen fra andre leverandører som Dell og Hewlett-Packard.

På serverfronten har selskapet mye spennende på gang med blant annet zSeries 990, Big Blue-basert maskinvare og OpenPower-bokser på Power5-plattform.

(Kilde: InformationWeek)

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen