IBM åpner patenter

IBM har i løpet av de siste årene forsøkt å støtte best mulig opp om prosjekter basert på åpen kildekode, spesielt når det gjelder Linux. Tidligere har IBM fulgt den vanlige praksisen med å beskytte alle selskapets nyskapninger ved å patentere disse, og deretter ta betalt fra alle som ønsker å benytte seg av dem. I 2004 tjente selskapet omtrent $1 milliard på å selge lisenser på deres patenter.

IBM kommer med dette utspillet etter en lengre intern prosess, der selskapet har revurdert sin posisjon på åndsverk. Dagens annonsering er bare den første av flere steg for å endre selskapets posisjon. IBM er det selskapet i verden som har flest patenter, og bare i 2004 fikk selskapet 3 248 nye patenter, det er nesten 9 patenter hver dag. Totalt eier selskapet over 40 000 patenter.

I løpet av de siste årene har IBM gitt pengestøtte til prosjekter som forsøker å gjøre Linux lettere tilgjengelig for bedrifter. Selskapet gav $40 milloner til Eclipse-prosjektet, og gav vekk kildekoden til Cloudscape, et produkt som har kostet selskapet $85 millioner å utvikle.

Kilde: The New York Times

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2016

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Telia Smart Total


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen